• Dolar
    33.982
  • Euro
    37.725
  • Ç.Altın
    4.575
  • Altın
    2.725
KIRIKKALE
27°

OĞLU İLE BERABER ÜNİVERSİTE DİPLOMASI ALDI

Şeref Albayrak (65), oğlu Doğukan Albayrak ile birlikte mezuniyet sevinci yaşadı. Törene katılan kızı da babasını tebrik ederek yakasına altın taktı.


MANTARCILIK MEZUNU

Erken yaşlarda iş hayatına atılan ve bu sebeple üniversite eğitimi alamayan Şeref Albayrak, yıllalar sonra oğlunun tavsiyesi üzerine girdiği sınavı kazanarak Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Mantarcılık Bölümüne kaydoldu. Bir kamu kurumunda teknisyen olarak görev yapan, 4 çocuk babası ve 5 torun dedesi Albayrak, bu bölümü başarıyla tamamladı.

23 yaşındaki oğlu Doğukan Albayrak ise aynı üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği Bölümünü bölüm üçüncüsü olarak bitirdi. Baba ve oğul, mezuniyet töreninde cübbe giyerek hocalarından diplomalarını aldı ve dönem arkadaşlarıyla birlikte kep attı.

TORUNLARI DA GELDI

Törene, eşi, kızı ve torunlarıyla katılan Şeref Albayrak, eğitim gördüğü üniversiteden mezun olmanın mutluluğunu ailesiyle paylaştı. Programa katılan polis kızı, babasının azmini takdir ederek yakasına altın taktı ve yanağından öptü. Bu özel anlar, hem baba Albayrak hem de oğlu Doğukan Albayrak için unutulmaz bir hatıra olarak hafızalarda yerini aldı.Diploma sevinci yaşadıklarını anlatan baba Albayrak muhabirimize yaptığı açıklamada, "Üniversiteyi oğlumla birlikte kazanmamız büyük bir sürpriz oldu. Ben mantarcılık bölümünü seçtim. Oğlumla beraber gidip gelip birbirimize destek olduk ve okulu başarılı bir şekilde bitirdik. Şükürler olsun, Allah herkese nasip etsin." dedi.

TEŞVİK ETMEK İSTİYORUM 

Okumanın yaşı olmadığını herkesin istemesi durumunda başarı gösterebileceğini hatırlatan Albayrak, şunları söyledi: "Bütün okumak isteyenleri teşvik etmek istiyorum. Daima azimli olsunlar. Yeter ki iyi niyetli olup istekli olsunlar. Başaramayacağım diye bir şey yok. İnsan istedikten sonra her şey oluyormuş. Bize bu yaşta nasip oldu. Allah herkese nasip etsin. Torunlarıma da bir teşvik olmuş oldu. Onlar da dedelerinin mezuniyet törenini görünce çok mutlu oldular. Gençliğimde ben top oynamak istedim. Genç yaşta evlenip işe girince futbolu bıraktım. İş hayatımız çok tempoluydu. Okumayı o ara yapamadık. Ama sonradan oğlum üniversiteye müracaat edince baba sen de müracaat et dedi. Beraber kısmet oldu. O da kazandı ben de kazandım. İki yıl beraber gittik, geldik gayet güzel bir şekilde okulumuzu başarıyla bitirdik."

GÜZEL BIR DUYGU

Oğlu Doğukan Albayrak ise açıklamasında, "Her gence nasip olacak bir şey değil babasıyla aynı okulda okuyup mezun olmak. Aslında çok değişik ve güzel bir duydu. Bugün babamla beraber üniversitemizde yapılan kep atma törenine katıldık. Beraber cübbemizi giydik. Hocamızdan diplomamızı aldık. Çok güzel bir duyguydu. Her zaman nasip olacak bir duygu değil. Babamı da tebrik ederim başarısından dolayı. Genelde babamla ders saatlerimiz uyuştu. Bu sayede kolaylık oldu. Derslere birlikte gidip geldik. Babamla final ve vize haftası beraber çalışma fırsatı bulduk. O beni teşvik etti ben de onu teşvik ettim. Güzel bir süreç yaşayarak mezuniyet sevinci yaşadık." ifadelerini kullandı.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97329

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647